Udruga STARR organizirala je u ime Hrvatskog stolnoteniskog saveza profesionalnu pripremu stolnoteniskoj juniorskoj reprezentaciji Kraljevine Bahrain od 22. lipnja do 14. srpnja za turnir Gulf Cup of Nations održan 20. srpnja 2011 .

Do ove hvale vrijedne suradnje HSTS-a i državne reprezentacije Bahraina došlo je zahvaljujući treneru muške reprezentacije Bahraina, hrvatskom profesionalnom treneru Borisu Baničeku. Prema planu, treninzi za seniore održavaju se u Zagrebu u Domu sportova dok juniori treniraju u Varaždinskom TTS-u u organizaciji naše udruge pod voditeljstvom predsjednika udruge Ronalda Ređepa uz trening partnere klubova STK Igea Željezničar, STK Šenkovec i STK Ljubešćica. Ovaj kamp je ujedno i početak rada regionalnog centra za muške stolnotenisače pod voditeljstvom udruge STARR.

Odluka o pripremama Bahrainske reprezentacije u Varaždinu znak je prepoznatljivosti kvalitete rada udruge STARR te ujedno i daljnji poticaj pokrenutoj promociji stolnog tenisa u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Na tiskovnoj konferenciji, održanoj ovim povodom, izneseni su detalji o pripremama mladih Bahrainskih stolnotenisača. Treninzi se održavaju svakog dana u jutarnjem terminu od 9.00 - 11.30 te u popodnevnom terminu od 16.30 - 18.45 u sportskom centru TTS u Varaždinu. Treninzi su intenzivni i prilagođeni potrebama reprezentacije a izvršavaju se pod budnim okom trenera juniorske ekipe Bahraina Danijela Rojnića. Kvaliteta treninga je visoka zahvaljujući odličnim trening partnerima koje čine najbolji igrači iz regije Sjeverozapadna Hrvatska koja je ove godina po rezultatima u mlađim kategorijama prvi puta bila bolja od Zagreba.

"Izuzetno smo zadovoljni uvjetima i profesionalnošću udruge STARR i TTS centra koji su nam omogućili da se najkvalitetnije spremimo za igre Perzijskog zaljeva. Moji igrači su odlično napredovali i nadam se dobrim rezultatima na turniru koji nas očekuje 20. srpnja. " - ističe trener juniorske reprezentacije Danijel Rojnić čemu se priključuje i direktor juniorske i seniorske reprezentacije Bahraina Mattar Seddeq riječima: "Jako smo zadovoljni uvjetima i kvalitetom treninga te ljubaznošću i sportskim potencijalima koje ima grad Varaždin i Varaždinska županija te vjerujem da ćemo ostvariti dobre rezultate na turniru Gulf Cup of Nations. Svim Varaždincima šaljem pozdrave iz Kraljevine Bahrain u koju ćemo odnijeti lijepe uspomene iz vašeg grada."

Bahrainski juniorski stolnotenisači uz svakodnevne intenzivne treninge, upoznavali su i znamenitosti Varaždinske županije. Tako je udruga STARR uz već uobičajeno razgledavanje grada Varaždina organizirala i posjet dvorcu Trakošćan te posjet rimskim iskopinama u Varaždinskim Toplicama. U sklopu sportskih priprema reprezentativci su posjetili i varaždinske gradske bazene, a prije samog odlaska i Toplice Sv. Martinu na Muri. Na bazenima hotela “Minerva” u Varaždinskim Toplicama imali su regeneracijske aktivnosti.

"Uspjeh ovih reprezentativaca na međunarodnom natjecanju u Zaljevskoj regiji značajan je i za stolni tenis u sjeverozapadnoj Hrvatskoj čime bi varaždinski i međimurski trening partneri dobili dodatnu potvrdu visoke kvalitete te bi se otvorile i nove mogućnosti za suradnju u vidu organizacije priprema stolnoteniskih reprezentacija drugih zemalja u Hrvatskoj. Naravno u kontekstu toga posebno zahvaljujem svim trening partnerima iz regije Sjeverozapadne Hrvatske i njihovim klubovima koji su nam dali podršku i osigurali potrebnu opremu. Također zahvalu upućujem i g. Branku Ivankoviću te ekipi TTS centra koji su nam 24 sata na usluzi ." - istaknuo je na završetku Ronald Ređep.

 


stk starr stk pula 26

ZB logo

lifeclass logo

medimurska zupanija logo web

Sveti Martin na Muri grb