Održan prvi otvoreni dan stolnog tenisa VzPONG

U Varaždinu u TTS Centru se u subotu, 16. travnja s početkom u 10 h održao Prvi otvoreni dan stolnog tenisa pod nazivom VzPong u organizaciji Udruge za profesionalnu promociju stolnog tenisa STK STARR voditelja Ronalda Ređepa. VzPong je organiziran u sklopu aktivnosti već poznatog varaždinskog projekta "Stolni tenis kao izvanškolska aktivnost za djecu i omladinu.

VzPong je organiziran u sklopu aktivnosti već poznatog varaždinskog projekta "Stolni tenis kao izvanškolska aktivnost za djecu i omladinu te za osobe s poteškoćama u razvoju" koji je pokrenut u suradnji s Drugom Gimnazijom Varaždin, udrugom STK Igea Željezničar i Varaždinskom županijom, a financiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.Na VzPongu okupilo se više od 300-tinjak posjetitelja, ljubitelja stolnog tenisa među kojima mnogo djece koji su pokazali svoje umijeće i želju za igranjem stolnog tenisa.

Sve prisutne pozdravili su organizator VzPong-a Ronald Ređep, ravnateljica Druge Gimnazije Varaždin Zdravka Grđan, saborski zastupnik Mario Habek, podpredsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza i predsjednik najboljeg hrvatskog stolnoteniskog kluba dr.sc. Martin Časl te poznati sportski psiholog Vlatko Kalapoš. Podršku događanju su svojim dolaskom dali i predsjednik stručne komisije hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić, predsjednik Stolnoteniskog saveza Varaždinske županije Vlatko Hajdin, predsjednik Stolnoteniskog saveza Međimurske županije Dražen Korent, gradski vijećnici, županijski vijećnici, prorektorica za studije i sudente Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Blaženka Divjak te mnogi drugi uvaženi gosti.

Posebni gosti ovog događaja bili su kineski i hrvatski stolnoteniski reprezentativci: Tan Rui Wu i Zeng Jia koji su svojim atraktivnim stolnoteniskim potezima izazvali divljenje posjetitelja. U egzibicijskoj igri pridružili su im se i hrvatski reprezentativci Borna Kovač i Ronald Ređep. Sva djeca mogla su zaigrati s jednim od profesionalnih stolnotenisača, a za savladavanje treme najmlađih igrača pobrinuo se i poznati dječji voditelj Siniša Cmrk.

Nakon toga uslijedio je nagradni stolnoteniski turnir koji se igrao u 6 kategorija i ukupno je sudjelovalo 50 natjecatelja i natjecateljica.U kategoriji djevojčice do 10 godina, prvo mjesto osvojila je Matijašec Janja, drugo mjesto Laura Štriga, treće mjesto Ivanušec Antonija. U kategoriji djevojčice do 14 godina, prvo mjesto osvojila je Leona Šantek, drugo mjesto Danijela Golubić i treće mjesto Andreja Dvorski. U kategoriji dječaci do 10 godina, prvo mjesto osvojio je Leon Šantek, drugo mjesto Adam Horvatić i treće mjesto Lovro Vinter. U kategoriji dječaci od 11 do 15 godina, prvo mjesto osvojio je Karlo Štriga, drugo mjesto Alen Ognjanović, a treće mjesto Dario Banfić. U kategoriji dječaci od 15 do 19 godina, prvo mjesto je osvojio Marko Gredelj, drugo mjesto Robert Punčec i treće mjesto Renato Punčec. Andrej Zagudajev osvojio je prvo mjesto u kategoriji seniora, drugo mjesto je osvojio Božidar Habek i treće mjesto Damir Štuhec .


stk starr stk pula 26

ZB logo

lifeclass logo

medimurska zupanija logo web

Sveti Martin na Muri grb